Camí de la Creu Blanca

posted in: camí de Peregrins | 0

 

 

El Camí de la Creu Blanca surt del nucli de Pau per enfilar-se muntanya amunt, cap al nord, travessant paratges de gran bellesa i oferint al passejant una vista panoràmica de gran part de la plana de l’Empordà amb el mar al fons.

Aquest és un camí antic, força transitat des de temps immemorials, sobretot per aquells que des de Pau van fins a Sant Pere de Rodes. La Creu Blanca és una fita del camí i un lloc molt visitat per pauencs i forasters que s’hi acosten fent una passejada d’uns tres quarts d’hora.

El Camí de la Creu Blanca és una carrerada, un camí d’abast que facilitava el pas de persones, bestiar i mercaderies fins al monestir. En alguns dels seus trams encara es pot veure l’enllosat senzill i les parets de pedra seca que el resseguien per tal de protegir-lo, evitant que s’esllavissessin els marges. És una ruta de força amplada al voltant de la qual es troben diversos elements patrimonials d’interès com la Sureda de les Comes, alguns sepulcres megalítics i les construccions de pedra seca tan pròpies de la zona.

rodona-cami

 

 

cami-a-la-creu-blanca1

 

marxant-de-la-creu-blanca

cami-a-la-creu-blanca2