Gaudeix de Pau i el teu entorn natural. Tot un seguit de rutes per triar i coneixer la història, el patrimoni i la natura de l’Empordà. 

5593_dolmen-vinyes-mortes-i_02Ruta 1
Pedres i Dolmens

El de Vinyes Mortes I és un dolmen de cambra rectangular, l’accés a la qual es feia per un corredor estret construït amb lloses de mida menor a les que constitueixen la cambra funerària.

5559_creu-blanca_02

Ruta 2
Camí de peregrins: La Creu Blanca

El Camí de la Creu Blanca surt del nucli de Pau per enfilar-se muntanya amunt, cap al nord, travessant paratges de gran bellesa i oferint al passejant una vista panoràmica de gran part de la plana de l’Empordà amb el mar al fons.

5475_olivars_01

Ruta 3
La terra Conreada

Pau ha estat tradicionalment molt lligat a la producció del vi, essent aquest un dels productes naturals més apreciats de la comarca de l’Empordà.

5442_estanys-de-pau-i-vilaut_06

Ruta 4
Cortals, estanys i closes

Els Estanys de Vilaüt es situen al nord del curs baix del riu Muga, dins l’àrea de la Reserva Natural Integral dels Estanys. Constitueixen el que queda actualment de l’antic Estany de Castelló d’Empúries, de gran importància en el passat tant per la seva extensió com per l’activitat que generava al seu voltant

5499_coop_trull_

Municipi de Pau
Serveis Turístics

La Cooperativa Agrícola de Pau és una de les més grans i actives de la comarca de l’Alt Empordà. Fundada el 1961, inicialment agrupava un petit col·lectiu de pagesos de la població que s’uniren per poder modernitzar i comercialitzar la seva producció de vi amb garanties de qualitat.ere.

5573_nucli-de-pau_04

Ruta virtual
Audioguia

Itinerari cultural pel patrimoni megalític i geològic de la serra de Rodes

Els monuments megalítics que es conserven a Pau són una mostra que la