VisitaPau proposa 4 itineraris de descoberta del patrimoni natural i cultural de la Vila de Pau.

Cadascuna de les rutes ofereix diversos nivells de lectura i diferents maneres d’aproximar-se als continguts de la visita.

Captura de Pantalla 2021-09-06 a les 13.00.33

Podreu trobar audioguies de les diferents rutes.

 

rodona-dolmen

 

Ruta 1. Pedres i Dolmens
Itinerari cultural pel patrimoni megalític i geològic de la serra de Rodes

Els monuments megalítics que es conserven a Pau són una mostra que la història del poblament en aquest paratge es remunta a milers d’anys enrere. Com era la vida d’aquests primers pobladors i la història de l’estudi dels megàlits són l’eix d’aquest itinerari. La visita comprèn diferents espais funeraris prehistòrics i expressions culturals d’època neolítica.

 

rotonda-creu-blanca

 

Ruta 2. Camí dels Pelegrins
Itinerari cultural per un sender medieval des de Pau a la la Creu Blanca.

Aquest itinerari parteix de l’església de Sant Martí i segueix part del camí que des de l’Edat Mitjana enllaça el Monestir de Sant Pere de Rodes amb el poble de Pau, seguint el Camí de Sant Jaume. És un camí ample, ben enllosat, i que des de temps molt antics s’ha utilitzat per al trànsit de persones i de bestiar.

rotonda-olivera

 

Ruta 3. La terra conreada
Ruta on descobrir els cultius tradicionals de la vinya i l’olivera, principal motor econòmic de Pau.
La cultura agrícola de Pau és molt important i es basa principalment en l’explotació intensiva de la vinya i l’olivera. D’aquests cultius en sorgeixen vins i olis de gran qualitat que tenen com a centre de producció i redistribució la cooperativa agrícola, inici d’aquest recorregut.
Associades al conreu de la terra abunden les construccions fetes amb la tècnica de la paret seca, típiques d’aquest paratge.

 

rodona-mornau

 

Ruta 4. Cortals, estanys i closes
Itinerari per la plana i l’antic estany, espai de gran interès natural i paisatgístic.
La ruta s’endinsa a les zones humides de Pau en la que s’alternen estanys intermitents, closes -terrenys tancats de pastura de vaques i cavalls- i masos que ocupen els marges d’antics estanys, que expliquen com al llarg dels segles s’han guanyat terres al mar per a un ús agropecuari.
En aquest entorn es poden veure un bon nombre d’espècies animals i vegetals propis de les zones humides

 

DESCÀRREGUES:

Mapa d’itineraris