Dolmen del Puig Margall

Classé dans : pedres i dolmens, RUTES | 0

 

 

 

 

 

 

Dolmen del que es conserven només tres de les lloses de la cambra funerària i la coberta de gneis. El corredor que permetia entrar a la cambra ha desaparegut completament. Si que es conserva part del túmul al voltant de la construcció en pedra del dolmen.

Amb tota probabilitat és tracta d’un sepulcre de corredor de cambra rectangular curta. El passadís d’accés era ample i devia ser de parets paral·leles o en forma de petita galeria en U. El fet que no es conservi cap traça d’aquest corredor dificulta el poder decantar-se per una d’aquestes dues hipòtesis.

Els dolmens se solien situar en zones altes. Les comunitats neolítiques feien vida a la part baixa, on devien tenir els poblats i els camps de conreu. Reservaven la muntanya, molt menys fèrtil, per a la cacera, la recol·lecció i per als enterraments.

 

rodona-dolmen

 

5610_dolmen-mas-margall_01

 

5616_dolmen-mas-margall_02

 

5610_dolmen-mas-margall_01