Cooperativa Agrícola – Trull antic de la Cooperativa

posted in: SERVEIS TURÍSTICS | 0

 

La Cooperativa Agrícola de Pau és una de les més grans i actives de la comarca de l’Alt Empordà. Fundada el 1961, inicialment agrupava un petit col·lectiu de pagesos de la població que s’uniren per poder modernitzar i comercialitzar la seva producció de vi amb garanties de qualitat.

Amb els anys el nombre de socis va anar creixent exponencialment, tal com va fer la producció. La cooperativa va decidir ampliar aquesta producció obrint una secció dedicada a l’oli, comprant un trull ja existent i eines comunitàries per a facilitar la recollida de les olives. El fet d’agrupar-se en una cooperativa permeté als pagesos de Pau incorporar millores tecnològiques que els estalviaven feina i diners pel fet de ser assumides en col·lectivitat.

El 1989 s’uniren a la Cooperativa de Roses i el 2005 s’hi afegí la Cooperativa de Vilajuïga, creant la marca Empordàlia i convertint-se en el celler més gran de la denominació d’origen Empordà, pel que fa al volum de producció i nombre de socis.

rotonda empordalia

 

trull_2

eines_3

Cooperativa Pau 3